Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Sist oppdatert: 29 February 2024

  5 forbrukslån med lav rente

  Dersom du vurderer å ta opp forbrukslån er det viktig å gjøre seg godt kjent med markedet. Det kommer stadig flere tilbydere på banen ettersom denne låneformen blir mer og mer populær. Alt fra  større forbrukslån til mindre lån – såkalte SMS lån.

  Alle reklamerer selvfølgelig med at de kan tilby deg det beste forbrukslånet. Men hva dette betyr for deg vil henge sammen med privatøkonomien. Allikevel er tommelfingerregelen med forbrukslån at en så lav rente som mulig er aller viktigst.

  Du bør sette deg inn i hvordan rentemarkedet for forbrukslån ser ut. Her gir vi deg en gjennomgang av ting du bør huske på, samt 5 forbrukslån med lav rente.

  Derfor er det viktig å skaffe seg lav rente på forbrukslån

  Forbrukslån er lån uten sikkerhet. Det betyr at långiver ikke tar noen pant som økonomisk sikring for lånet. Altså er det ene og alene din inntekt som blir bærebjelken for gjelden.

  På bakgrunn av dette ligger også renten på forbrukslån høyt. Selv med en sterk betalingsevne tar banken en stor risiko ved å innvilge deg et lån uten sikkerhet. Og det reflekteres i rentetilbudet du mottar.

  Forbrukslån fungerer som annuitetslån. Det betyr at renteutgiftene beregnes av resterende gjeldsbeløp hver eneste måned. Da sier det også seg selv at en lavere rente vil bety et billigere lån.

  Videre skal man alltid ta høyde for at renten kan justeres opp på forbrukslånet. Vi har ikke noe rentetak i Norge, som i teorien betyr at långiver kan sette renten akkurat slik det passer for dem. Med seks ukers forvarsel kan altså renten din øke betraktelig.

  Hvis har en forholdsvis lav rente i utgangspunktet er det sannsynlig at en renteøkning vil være mindre dramatisk for privatøkonomien.

  Bank Norwegian forbrukslån

  Bank Norwegian tilbyr per i dag Norges største forbrukslån. Du kan få innvilget inntil 600.000 kroner hos långiveren uten sikkerhet. Skal du gå for et så høyt lånebeløp må du være oppmerksom på at du låser deg til Bank Norwegian.

  Nominell rente hos Bank Norwegian starter på 8,99%, som er lavt i forhold til resten av markedet. Vær oppmerksom på at det effektive rentetilbudet du mottar vil avhenge helt og holdent av bankens vurdering av deg. Eksempelrenten ligger på 17,80%.

  Videre tilbyr Bank Norwegian inntil 15 år nedbetalingstid på forbrukslånet sitt. Månedsgebyret er på 30 kroner i måneden og etableringsgebyret hos långiveren ligger på 950 kroner. Du må ha fylt 18 år for å søke og ha fast inntekt.

  Forbrukslån fra Instabank

  Instabank er en forholdsvis ny aktør på forbrukslånmarkedet. Denne långiveren reklamerer med at de ikke tenker som en bank, men som deg, kunden. Det betyr at du kan få svært fleksible forbrukslånløsninger fra Instabank.

  Nominell rente starter på 7,9%. Dette er også et godt utgangspunkt for et effektiv rentetilbud, men dette vil også ligge en del prosentpoeng høyere. Banken tar høyde for ting som gebyrer, rentes rente og din betalingsevne når de fastsetter et effektivt rentetilbud.

  For å søke om forbrukslån hos Instabank må du ha fylt 23 år. Videre må du ha en brutto årsinntekt på minst 250.000 kroner. Noe av bakgrunnen for dette er at Instabank tilbyr fleksibel nedbetalingstid på forbrukslånet sitt.

  Det betyr at du selv kan fastsette nedbetalingsperioden på lånet ditt. Banken krever kun at du betaler et minstebeløp på forbrukslånet i måneden. Dette gir deg mer frihet, men kan også bety et dyrere lån i det lange løp.

  Opp Finans forbrukslån

  Opp Finans er en del av Gjensidige Bank og spesialiserer seg på forbrukslån. Du kan låne inntil 500.000 kroner uten sikkerhet hos långiveren. Nedbetalingstiden er på maksimalt 15 år og etableringsgebyret ligger på 950 kroner. Termingebyret er på 50 kroner.

  Hos Opp Finans starter nominell rente fra 7,5%. Dette er også svært lavt på markedet. Men vær da oppmerksom på at som hos alle andre tilbydere vil effektiv rente ligge høyere. Eksempelrenten er på 16,70% – som fortsatt er et forholdsvis godt tilbud.

  For å søke hos långiveren må du ha fylt 21 år og ha minst 200.000 i årlig bruttoinntekt. Du kan heller ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger. Långiver stiller ingen krav til hvordan du skal bruke lånebeløpet.

  Forbrukslån fra Komplett Bank

  På lik linje med Instabank tilbyr også Komplett Bank et fleksibelt forbrukslån. Dette fungerer på mange måter som en kreditt. Når pengene du har lånt er innbetalt får du igjen tilgang på hele lånebeløpet du fikk godkjent av banken.

  Nominell rente hos Komplett Bank starter på 7,9%. Denne långiveren har også en svært lav eksempelrente på 14,30%. Hvis du kan få dette som effektivt rentetilbud på forbrukslånet ditt har du fått gode lånevilkår.

  Du kan låne inntil 500.000 kroner uten sikkerhet hos Komplett Bank. For å søke må du ha fylt 18 år og ha fast inntekt. Du får ikke innvilget lån dersom du har noen registrerte betalingsanmerkninger på deg.

  Forbrukslån gjennom Lendo

  Lendo er en låneformidler. Det betyr at bedriften samarbeider med flere tilbydere av forbrukslån og fungerer som en anbudsside for deg som skal søke. Du kan låne inntil 500.000 kroner uten sikkerhet gjennom Lendo, og motta tilbud fra 10 forskjellige banker.

  Fordi Lendo har så mange tilbydere på samarbeidslisten sin kan de også tilby en svært lav nominell startrente, på bare 6,99%. I og med at bankene vet at de konkurrerer om deg er det også sannsynlig at du får et godt effektivt rentetilbud. Eksempelrenten til Lendo ligger på 9,61%.

  Vær obs på at Lendo i seg selv ikke er en bank. De formidler kun lånesøknaden din til sine samarbeidspartnere og det er banken du eventuelt velger du vil ha kundeforholdet ditt hos.

  Vurder egen privatøkonomi før du søker om forbrukslån

  Uansett hvor gunstig rentetilbudet du får på forbrukslånet ditt er bør du alltid vurdere din egen privatøkonomi før du søker. Det er dyrt å betjene et forbrukslån og med en lengre nedbetalingsperiode blir også renteutgiftene skyhøye.

  Start med å sette opp et budsjett over inntekten din, samt faste utgifter og gjennomsnittlig månedsforbruk. Pengene du har til overs før neste lønning kan du potensielt bruke på å betjene et forbrukslån.

  Husk også på at ting kan endre seg i privatøkonomien. Derfor er det viktig å gi seg selv litt slingringsmonn. Hvis renten skulle justeres opp eller du går ned i lønn har du dermed tatt høyde for forbrukslånet før situasjonen eventuelt oppstår.

  Rekommenderade privatlån
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,33% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eff.rente 11%, 120.000,-, o/5 år, kostnad. 34.341,-, Totalt: 154.341,-
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 8,99% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   18 Min. alder
   Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
  • 10 000 - 400 000 Lånebeløp
   Fra 7,90% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   18 Min. alder
   Eff.rente 14,30%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 640,-, Totalt: 94.333,-
  Rekommenderade privatlån

  Forbrukslån og bolig

  Les mer
  Anbefalte sider
  • Sammenlign vilkår
  • Finn beste lånet
  • Gratis og uforpliktende