Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Sist oppdatert: 29 February 2024

  5 tips til bedre økonomi

  En grunn til dette er at de fleste tilpasser økonomien til inntekten, men hvis man bevisst går gjennom utgiftene, så kan man ofte finne steder å spare penger uten at man føler man må ofre noe. De fleste får en del utgifter når de tjener mer fordi de kanskje kjøper ting de egentlig ikke trenger, eller kjøper varer eller tjenester dyrere enn nødvendig selv om det ikke er noen forskjell i kvaliteten av det man kjøper. Det kan være en stor fordel å tenke gjennom hva man bruker pengene på hvis man ønsker å få bedre rom i økonomien. Hvis man konkret trenger noen ideer for hvor man kan spare penger, så følger her 5 tips til bedre økonomi.

  Refinansiere dyre smålån og avbetalinger

  Mange opplever at en grunn til at deres økonomi er blitt dårligere, er at de har brukt kredittkort for mye eller har  flere smålån eller avbetalingsløsninger som til sammen utgjør en vesentlig andel av inntekten selv om hvert enkelt lån eller avbetaling i seg selv ikke utgjør et stort beløp. Når man velger å benytte seg av muligheten til å få med seg hjem det man ønsker å kjøpe samme dag, så er steget kortere for å gjøre dette neste gang også. Hvis man ikke tenker gjennom dette i forkant, så kan man få en overraskelse når regningene kommer i posten. Selv om en avbetaling kan være relativt billig og ikke merkes på inntekten, så kan man oppleve at flere merkes bedre på utbetalt lønn. For å få bedre økonomi, kan det derfor lønne seg å refinansiere denne typen smålån og avbetalinger med et billigere forbrukslån eller ved å utvide boliglånet.

  Benytte kredittkort slik de er ment å benyttes

  En annen grunn til at mange føler pengene forsvinner i ingenting, kan være at man benytter kredittkort feil. På grunn av at man har en kredittgrense på kredittkort, så kan mange bli fristet til å ikke betale ut hele kredittkortet hver måned, og i stedet la det stå igjen et beløp som man betaler ut over flere måneder. De fleste kredittkort i dag er gratis å benytte, men det er ikke gratis å la det forbli utestående beløp på dem. Faktisk er det ganske dyrt å ha utestående beløp på kredittkort. Det kan koste fra 25% til 40% effektiv rente per år. På grunn av dette er det lurt å alltid betale ut kredittkort på hver faktura, hvis man kan. Det er mye penger å spare på dette. En av de store fordelene med kredittkort er at man i dag faktisk kan spare penger på å benytte dem hvis man benytter dem riktig. Mange kredittkort gir rabatter på forskjellige innkjøp. Ved å benytte seg av disse innkjøpene når man likevel trenger det som tilbys, så kan dette bidra til bedre økonomi.

  Betale ned lån raskere enn planlagt

  Når man låner penger, er det vanlig at man får så lave avdrag som mulig. Dette gir inntrykk av å være billig da man betaler en mindre andel av lønnen hver måned. Sannheten er at jo lenger du fortsetter å betale på et lån, jo høyere blir det totale beløpet du betaler tilbake til utlåner. I stedet for å betale det avtalte beløpet, så kan det være lurt å betale tilbake så mye som mulig når man kan slik at man blir ferdig med lånet raskt.
  Les mer: Verdt å vite om lån på finansportalen

  Reforhandle forsikringer

  Det er flere andre steder man kan gjøre noe for å få bedre økonomi. Innen forsikringer er det for eksempel mye konkurranse. Det er derfor en stor fordel å revurdere sine forsikringer en gang i blant, i tillegg til å vurdere å benytte samme leverandør for alle forsikringene.

  Redusere faste utgifter

  Man kan ellers oppdage at man har høyere faste utgifter enn nødvendig. For eksempel kan man spare mye på å følge med på strømpriser og enten unngå å bruke mye strøm i dyre perioder, eller vurdere å bytte strømleverandør. Det kan være fristende å ta tilbud om å bytte til strømleverandører som gir deg rabatter på andre varer for å bytte, men dette gir det kun en engangsinnsparing. Det er varige innsparinger som bidrar mest til bedre økonomi.

  Les mer: Fordeler med forbrukslån

  Rekommenderade privatlån
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,33% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eff.rente 11%, 120.000,-, o/5 år, kostnad. 34.341,-, Totalt: 154.341,-
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 8,99% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   18 Min. alder
   Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
  • 10 000 - 350 000 Lånebeløp
   Fra 7,9% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   25 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 16,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 93.244,-
  Rekommenderade privatlån

  Forbrukslån og bolig

  Les mer
  Anbefalte sider
  • Sammenlign vilkår
  • Finn beste lånet
  • Gratis og uforpliktende