Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Sist oppdatert: 19 December 2019

  Høye utgifter og lav inntekt

  Det er mange grunner til at man kan ha høye utgifter i forhold til inntekt. Ofte skjer dette fordi man tar opp flere smålån eller avbetalinger, men det kan også være andre grunner. Det som er viktig når man er i denne situasjonen, er at man vurderer fremtidige investeringer i forhold til hva man har av inntekt. Det finnes flere måter å bedre en slik situasjon på, men alle vil være en prioritering i forhold til hva man ønsker ut av fremtiden. Hvis man faktisk kun har en høy gjeldsbyrde i forhold til inntekt, så bør man unngå å inngå nye låneavtaler slik at man setter seg i en enda mer kritisk situasjon enn man allerede er. Hvordan man løser situasjonen vil være avhengig av hva som er grunnen til at man har utfordringer.

  I noen tilfeller har man rett og slett begrensninger på grunn av at man har lav inntekt i forhold til hva man ønsker å oppnå. Hvis dette er grunnen til at man har høye utgifter og lav inntekt, så kan man velge å forsøke å finne en ekstra inntekt, enten man velger å finne en ekstra jobb, finne en måte å tjene penger på hjemmefra, eller man kan jobbe mer i sin nåværende jobb slik at man får mulighet til å investere i det man ønsker å oppnå. Hvis man har mange dyre lån, avbetalinger eller kredittkort, så kan det være en fordel å refinansiere disse slik at man kan få mest mulig ut av den inntekten man har. Hvis man spør en økonom om hva som er viktigst for å oppnå det man ønsker innen investeringer, så vil de svare at man bør forsøke å oppnå å få mest mulig ut av hver krone man tjener. På denne måten kan man oppnå det man ønsker.

  Unngå nye lån

  Hvis man allerede har lånt en del penger og har gode avtaler på lånene, så bør man ikke inngå nye låneavtaler. I stedet bør man vurdere hvordan man kan betale ned noe av gjelden sin slik at man kan få mer rom i økonomien. Selv om man gjerne kunne ønske å kunne låne mer penger for å investere i det man ønsker, enten det er et nytt hus, en leilighet, en bil eller ny garasje, så er det alltid viktig å vurdere hva man faktisk har råd til. Hvis økonomien sier at man burde vente før man tar opp et nytt lån, så bør man ta dette seriøst.

  Refinansiere smålån

  Mange ender opp i en situasjon hvor man har benyttet seg av flere mindre lån eller avbetalinger som koster mer enn man var forberedt på. Hvis man er kommet i denne situasjonen, så kan man oppdage at mesteparten av lønnen går til nedbetaling av disse. Da bør man vurdere en refinansiering slik at man kan samle disse i et rimeligere lån. På denne måten kan man spare en del kroner hver måned som skaper en bedre økonomisk situasjon.

  Problemer med å få innvilget lån

  Når man er kommet i en situasjon med høye utgifter og lav inntekt, så vil man oppdage at kredittvurderingen viser en lavere rangering enn man vanligvis ville hatt. Det kan bety at man ikke får innvilget et forbrukslån av en ordinær tilbyder. Det finnes noen tilbydere som likevel vil tilby deg lån, men da må man i de aller fleste være nødt til å kunne stille med garanti for lånet. Det vil bety at tilbyder vil omsette objektet man får sikkerhet i for å få tilbake lånet.

  Les mer: “Verdt å vite om smålån” på Finansportalen

  Les mer: Slik finner du beste forbrukslån

  Rekommenderade privatlån
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,33% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eff.rente 11%, 120.000,-, o/5 år, kostnad. 34.341,-, Totalt: 154.341,-
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 8,99% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   18 Min. alder
   Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
  • 10 000 - 350 000 Lånebeløp
   Fra 7,9% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   25 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 16,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 93.244,-
  Rekommenderade privatlån

  Forbrukslån og bolig

  Les mer
  Anbefalte sider
  • Sammenlign vilkår
  • Finn beste lånet
  • Gratis og uforpliktende