Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 19 December 2019

Hvordan låne penger i dag

Man kan velge forskjellige typer lån som i hovedsak kategoriseres i forhold til størrelsen på lånebeløpet. Hvilken tilbyder man velger vil avgjøre hvilke forskjellige muligheter man får, og i tillegg vil det avgjøre hva lånet koster deg. Priser på forbrukslån kan variere vesentlig. Man kan få effektive renter fra 6,99% og helt opp til flere hundre prosent, og på grunn av disse store variasjonene er det veldig viktig å tenke gjennom hvilke behov man egentlig har og hvor raskt man trenger pengene. Det er mulig å låne penger som man får utbetalt samme dag, men hvis man ikke trenger det, så kan man spare mye penger på å benytte ordinære tilbydere i stedet for spesielle tilbydere som har spesialisert seg på denne typen lån. Bruk en tilbyder som sammenligner ulike typer lån for å få den beste prisen.

De forskjellige typer lån avhenger av lånebeløp og nedbetalingstid. Ordinære forbrukslån er ofte dem som vil gi lavest rente, og de kan ha beløp på hele 600000kr. Maks nedbetalingstid på forbrukslån er vanligvis 15 år. Når man skal velge ordinære forbrukslån, så vil også noen få tilbydere tilby lånerammer som gjør at du selv kan velge når du vil benytte pengene. Hvis man ikke trenger å låne så høye beløp, så kan man velge å heller benytte seg av smålån. Smålån kan beløpe seg opp til 75000kr. Noen kan tilby helt opp til 100000kr.

Hvis man velger smålån, så er som oftest den maksimale nedbetalingstiden på 6-7 år. Prisen vil også være noe høyere på denne typen lån da det statistisk sett er større sannsynlighet for mislighold av denne typen lån. Den siste typen lån man kan velge, er mikrolån, eller SMS-lån, som de også kalles. Disse er maksimalt på ca 40000kr, men vanligvis under 10000kr, og de varierer stort i pris mellom tilbyderne. Hos noen kan de være ekstremt dyre i forhold til lånebeløpet. Denne typen lån har oppstått for å kunne tilby å låne penger på dagen.

Varianter av forbrukslån

Som nevnt så kan man velge mellom flere typer forbrukslån. Hovedforskjellene på disse er lånebeløp, men også hvilket marked de opprinnelig var ment å skulle dekke. Ordinære forbrukslån er ment å skulle benyttes til alle typer ting og prosjekter hvor man ikke har mulighet for å benytte seg av lån med sikkerhet. For eksempel benytter man ofte ordinære forbrukslån til større investeringer som brukte eller nye båter, biler, motorsykler eller eventuelt for å pusse opp bolig. Mange velger også denne løsningen for å finansiere oppstart av ny virksomhet.

Smålån er oppstått som en finansieringsmulighet ved mindre kjøp. For eksempel er noen av dagens tilbydere dukket opp fra en bransje som leide ut elektronikk eller hvitevarer, og ellers kan man finne denne typen finansieringsløsning hos møbelkjeder eller andre som vil at kundene skal kjøpe produkter av dem selv som de egentlig ikke har råd i dag.

Låne penger i dag med mikrolån / SMS-lån

Hvis man ønsker å låne penger i dag, det vil si få penger utbetalt samme dag, så har man tradisjonelt måttet benytte seg av tilbydere av mikrolån eller SMS-lån. De fikk navnet fordi de ofte benyttet seg av SMS for å få raske bekreftelser, men i dag har disse nettsider og kan benytte seg av elektronisk signatur. Flere av disse tilbyr priser som av de fleste vil oppfattes som ekstremt høye, og som man ikke kan forsvare ved hjelp av et nødvendighetshensyn. Det kan ikke legges skjul på at noen av disse er kommet på markedet kun for å tjene store penger raskt.

Ordinære forbrukslån på dagen

I dag finnes det noen tilbydere av ordinære forbrukslån som tilbyr mulighet for å låne penger i dag, det vil si at du kan få dem utbetalt i dag. Disse tar vanligvis ikke bedre betalt selv om du ønsker å låne penger i dag, men størrelsen på lånet vil bestemme størrelsen på den effektive renten da man gjerne har et fast etableringsgebyr.
Les mer om ulovlig kredittreklame på forbrukertilsynet sine sider

Rekommenderade privatlån
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  Fra 6,99% Rente fra
  12 - 180 Måneder Varighet
  21 Min. alder
  Eff.rente 11,55%, 120.000,-, o/5 år, kostnad. 36.215,-, Totalt: 156.215,-
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  Fra 8,99% Rente fra
  12 - 180 Måneder Varighet
  18 Min. alder
  Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
 • 10 000 - 350 000 Lånebeløp
  Fra 7,9% Rente fra
  12 - 180 Måneder Varighet
  25 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 16,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 93.244,-
Rekommenderade privatlån

Forbrukslån og bolig

Les mer
Anbefalte sider
 • Gratis och oförpliktande
 • Gratis och oförpliktande
 • Gratis och oförpliktande