Skriv omtale
×
Rating





  Send omtale
  Sist oppdatert: 29 May 2024

  Finn et rimelig forbrukslån

  Når man skal benytte seg av et forbrukslån, så kan prisene variere en del. Man kan få renter helt ned i 6,99% for forbrukslån uten sikkerhet, og helt opp til flere hundre prosent rente for små lån som utbetales samme dag. Dette kan utgjøre mye penger, og mange oppdager at noen typer forbrukslån blir ekstremt mye dyrere enn de hadde tenkt.

  Derfor anbefales det å bruke litt tid på å finne beste forbrukslån som passer for deg. På den måten kan du oppleve at lånet ditt passer godt inn i økonomien og fungerer slik du hadde tenkt at det skulle gjøre.

  Hvilken type lån du ønsker er et viktig valg i forhold til hva du kan få av tilbud. Du kan velge mellom mikrolån, som også kalles SMS-lån, smålån eller ordinære forbrukslån. Tilbydere av ordinære forbrukslån kan også i noen tilfeller tilby deg rammelån. Når du benytter deg av et rammelån, så betaler du kun for det beløpet du til en hver tid benytter deg av.

  Det betyr at du i noen tilfeller vil betale mindre med et rammelån enn om du benytter deg av et ordinært lån, selv om rammelånet er dyrere. I tillegg til dette finnes det i flere tilfeller muligheter for forbrukslån med sikkerhet, og da vil du kunne få et enda mer rimelig forbrukslån.

  Typer forbrukslån man kan velge mellom

  Tilbydere av forbrukslån plasseres ofte i kategorier slik at det skal være litt enklere å bestemme hvilke tilbydere det kan være lønnsomt for deg å vurdere når du skal finne et rimelig forbrukslån. Kategoriinndelingen er basert på størrelsen lån de kan tilby, i tillegg til nedbetalingstiden de tilbyr.

  Den kategorien som opererer med de minste lånene kalles ofte for smålån eller SMS-lån. Denne typen lån er oppstått for å dekke et marked med personer som ønsker penger på dagen. Når man trenger penger på dagen, så ender man ofte opp med å ikke undersøke betingelsene like nøye som man ellers ville gjort. På grunn av dette har disse tilbyderne tradisjonelt operert med ganske høye priser på sine utlån. Man kan finne tilbydere som tar såpass mye i gebyr relativt til lånebeløpet at man ender opp med å betale en effektiv rente som er flere hundre prosent i året.

  Disse lånene har ofte ekstremt kort tilbakebetalingstid, og hvis man skal benytte seg av et tilbud av denne typen, så bør man være helt sikker på at man betaler tilbake som avtalt. Beløp man kan låne når man benytter seg av mikrolån er fra 500kr og noen ganger helt opp til 40000kr. Nedbetalingstid kan være fra 14 dager til 2 år. Neste nivå er smålån.

  Disse er mer kjent for den generelle forbruker. De har oppstått i forbindelse med bedrifter som tilbyr deg finansiering av kjøp i deres egen butikk. Fra disse tilbyderne kan du få relativt rimelig forbrukslån. Beløpene her er fra 1000kr og opp til 50000kr. Noen ytterst få kan tilby opp til 100000kr. Maks nedbetalingstid hos disse tilbyderne er 7 åt. Hos tilbydere av ordinære forbrukslån kan du få låne helt opp til 600000kr med en nedbetalingstid på inntil 15 år.

  Søk direkte hos tilbyderne

  Når du skal finne rimelig forbrukslån, så må du søke hos hver tilbyder da det laveste rentenivået deres sjelden er den renten du får. De fleste vil gjennomføre en individuell vurdering for å finne ut hvilken pris du blir tilbudt. Du må søke flere steder for å finne rimelig forbrukslån, og dette kan være ganske tidkrevende.

  Bruk av lånmegler

  For å spare tid når du skal finne rimelig forbrukslån, så kan du benytte deg av en lånmegler. Disse gjør jobben for deg og henter inn tilbud fra sine samarbeidspartnere slik at du kan velge det beste tilbudet.

  Rekommenderade privatlån
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,33% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eff.rente 11%, 120.000,-, o/5 år, kostnad. 34.341,-, Totalt: 154.341,-
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 8,99% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   18 Min. alder
   Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
  • 10 000 - 350 000 Lånebeløp
   Fra 7,9% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   25 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 16,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 93.244,-
  Rekommenderade privatlån

  Forbrukslån og bolig

  Les mer
  Anbefalte sider
  • Sammenlign vilkår
  • Finn beste lånet
  • Gratis og uforpliktende