Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Sist oppdatert: 15 February 2024

  Refinansiering av gjeld

  I dag er det mange som fristes til å ta opp smålån de egentlig ikke hadde tenkt å benytte seg av. Grunnen til det er at mange utsalgssteder tilbyr å finansiere kjøpet ditt slik at du kan få det du ønsker med deg hjem samme dagen. Når du får mulighet til å ta med deg en ny 60 tommers TV i dag sammen med en ny Playstation til barna uten å betale noe med en gang, så er det mange som velger å kjøpe i dag og betale i morgen. Ulempen med raske avgjørelser er at man ikke alltid sjekker nøye nok i forhold til hvor mye man må betale for moroa. Man får med seg TV hjem samme dag, men når første faktura mottas, så ser man plutselig at lånet ikke er rentefritt slik man ble forespeilet. I stedet blir det lagt til gebyrer hver måned som faktisk gjør at lånet får en effektiv rente som er høyere enn om man hadde benyttet et kredittkort.

  Mange dyre smålån forårsaker at man får mer månedlige utgifter, samt totalutgifter for lån, enn det man kanskje så for seg i utgangspunktet. Hvis dette er et faktum for deg, så kan det være en del penger å tjene på refinansiering av gjeld. Refinansiering av gjeld kan gjøres på flere måter. Enten kan man benytte seg av et boliglån, som kan ha en meget gunstig rente, eller man kan refinansiere med et forbrukslån. Selv om forbrukslån har høyere rente, så er ofte rentenivået bedre enn de effektive rentene du betaler for smålånene.

  Les mer om avbetaling på store norske leksikon sine sider

  Dyre smålån

  Dyre smålån kan man få tilbud om i mange situasjoner. Nesten uansett hvor man ønsker å kjøpe noe, så har de en eller annen form for finansiering som gjør at du kan få med deg produktet hjem samme dagen. Dette frister mange, og noen blir fristet oftere enn de kanskje selv tenker at de skal la seg friste. Utgiftene blir raskt en stor andel av månedslønnen, noe som gjør at du får mindre tilgjengelig til andre ting hver måned. De fleste ønsker å gjøre noe med dette, men tenker at det ikke finnes noen gode muligheter. Det finnes mange tilbydere som ønsker å tilby deg refinansiering av gjeld i dag, og hos mange er dette et av hovedproduktene som de tilbyr.

  Hvilken måte er mest effektiv for refinansiering av gjeld

  Selv om det finnes mange muligheter for å refinansiere smålån, så er det ikke tvil om at det mest lønnsomme er å få bakt smålånene inn i et boliglån. I dag kan man få renter helt ned mot 2% på et boliglån, og dette er vesentlig bedre enn smålån som ofte gir en rente på 19% og høyere. Dessverre har ikke alle mulighet for å få løst smålånene på denne måten. Grunnen til det kan være at man rett og slett ikke har mulighet til å kjøpe en bolig, eller det kan være fordi man allerede har lånt maksimalt på boligen.

  Refinansiering med forbrukslån

  Refinansiering av gjeld med forbrukslån er også en mulighet. Det vil være mindre differanse i pris mellom smålånene og denne typen lån, men i hovedsak vil du kunne spare en del kroner på å finne frem til det billigste lånet. Du vil ikke automatisk finne det billigste lånet ved å velge den tilbyderen som reklamerer med den laveste renten, men i stedet vil hver tilbyder ønsker å foreta en individuell vurdering av din økonomiske situasjon. For å finne det billigste forbrukslånet, så må du derfor søke hos alle relevante tilbydere. Man kan benytte seg av anbefalingssider på nett for å finne de det kan være lurt å søke hos, men vil ikke bli garantert den laveste renten de tilbyr.

  Les mer: Viktig å tenke på før du tar opp et forbrukslån

  Rekommenderade privatlån
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,33% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eff.rente 11%, 120.000,-, o/5 år, kostnad. 34.341,-, Totalt: 154.341,-
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 8,99% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   18 Min. alder
   Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
  • 1 000 - 6 000 Lånebeløp
   Fra 1200% Rente fra
   1 - 1,5 Måneder Varighet
   18 Min. alder
   Eff.rente 1732% ved 3 000,- o/30 dager, etabl.geb. 0,-, Totalt: 3.810,-
  Rekommenderade privatlån

  Forbrukslån og bolig

  Les mer
  Anbefalte sider
  • Gratis och oförpliktande
  • Gratis och oförpliktande
  • Gratis och oförpliktande