Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Sist oppdatert: 19 December 2019

  Slik finner du en billig bilforsikring

  I mange tilfeller kan man ikke en gang få dagene til å fungere uten. Når man bor i byer som Oslo så er man vant til at offentlig kommunikasjon fungerer forholdsvis bra. På grunn av det ønsker man ikke å ha bil. Mange skjønner heller ikke at andre har behov for det. Hvis du bor i en mindre kystby i vårt lille land. Da vil du oppdage raskt at offentlig transport ikke er spesielt godt tilpasset. Noen populære steder nær Arendal sentrum har man ingen mulighet til å benytte seg av offentlig kommunikasjon på en søndag. Hvis det er søndag og man ikke har bil må man dermed holde seg hjemme. Det er for langt å spasere til sentrum og tar uforholdsmessig mye tid.

  Biler er dermed for mange en nødvendighet så lenge man kun tilpasser det offentlige tilbudet til kommunens økonomi og ikke til hva beboerne har behov for. Men det er ikke gratis å ha bil. Man må forberede seg på mye utgifter. Derfor er det en fordel å spare penger der man kan. Årsavgiften på bil er fast, så der kan man ikke spare stort, men man kan spare i forhold til billig forsikring og i forhold til hvor mye og hvor dyrt drivstoff man bruker. Drivstoff varierer i pris fra dag til dag, så hvis man benytter bilen en del, er det en del å spare på billig drivstoff.

  Priser på forsikring varierer også mye fra tilbyder til tilbyder, i tillegg til at det er store variasjoner i forhold til hvordan forsikringsselskapene vurderer at risikoen er høyere enn ellers. Det kan for eksempel være i forhold til visse bilmodeller og i forhold til alder på sjåførene. Finn også tilbydere av billig forbrukslån her

  Kjøp en bil som forsikringsselskapene liker

  Allerede når man skal kjøpe bilen kan man begynne å planlegge hva man ønsker å betale i forsikring. Hvis man kjøper en bil som forsikringsselskapene vurderer med lavere risiko, så vil man også få billigere forsikring. Man kan også få forsikringen billigere ved å inkludere ekstra sikkerhetsutstyr når man kjøper den. Hvis man velger en bil med stor motor, eller en som er utformet som en sportsbil, så vil denne være dyrere å forsikre enn en familievennlig bil med liten motor. Sjekk derfor med forsikringsselskapene før du kjøper slik at du kan finne ut hvilke faktorer som vil gi deg billigere forsikring.

  Sjekk flere steder

  Når du har bestemt deg for hvilken bil du ønsker, så er det viktig å sjekke med flere forsikringsselskaper. Kanskje har du noen rabatter hos spesifikke selskaper uten at du er klar over det. For eksempel kan det gjelde om du er medlem av en fagorganisasjon, et boligbyggelag eller NAF. Mange medlemskap kan forårsake at du får billigere forsikring, og det er verdt å benytte seg av disse.

  Kjør skadefritt

  De fleste forsikringsselskaper har i mange år tilbudt billig bilforsikring til dem som kjører skadefritt. Dette gjør de ved at du kan bygge opp bonus som gir deg en rabatt i forhold til ordinær pris. Veldig få betaler ordinær pris på bilforsikring, men i stedet har de mulighet for billig bilforsikring ved å kjøre uten skader over tid. Hvis du ikke har noen bonus, men din samboer har full bonus, og du tenker på å kjøpe deg bil, så kan det være lurt å ha bilen i ditt navn for å få billig bilforsikring når du velger å kjøpe.

  Les mer om bilforsikring på Finansportalen

  Rekommenderade privatlån
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,33% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eff.rente 11%, 120.000,-, o/5 år, kostnad. 34.341,-, Totalt: 154.341,-
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 8,99% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   18 Min. alder
   Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
  • 10 000 - 350 000 Lånebeløp
   Fra 7,9% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   25 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 16,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 93.244,-
  Rekommenderade privatlån

  Forbrukslån og bolig

  Les mer
  Anbefalte sider
  • Gratis och oförpliktande
  • Gratis och oförpliktande
  • Gratis och oförpliktande