Skriv omtale
×
Rating

  Send omtale
  Sist oppdatert: 19 December 2019

  Slik finner du beste forbrukslån

  Å finne et godt forbrukslån, for ikke å snakke om det beste, vil være en utfordring for mange norske forbrukere. Med et så enormt marked for lån uten sikkerhet som vi har i dag er det lett å gå i surr. Alle tilbyderne reklamerer selvfølgelig med lav rente, rekordgode vilkår og en rekke andre fordeler til lånsøkerne sine. En slik reklame betyr på ingen måte at du har funnet det beste forbrukslånet på markedet. Å spore opp dette trenger ikke nødvendigvis å være så fryktelig vanskelig. Men det er viktig at du vet akkurat hva du skal lete etter. Her er informasjonen du trenger for å finne beste mulige forbrukslån.

  Beste forbrukslån har lav rente

  Det er ikke til å stikke under en stol at forbrukslån har høy rente. Dette er helt enkelt fordi de er lån uten sikkerhet, som medfører at långiver ikke tar pant i bolig eller andre eiendeler. Risikoen de tar er høyere, og det blir også renta du må betale. Det betyr med andre ord at det beste forbrukslånet på markedet har en lav rente.

  Når vi snakker om en lav rente på forbrukslån er alt under 20% bra og alt under 15% svært bra. Hvis du skulle komme over en rente på under 10% har du skutt gullfuglen. Her er det imidlertid svært viktig at du gjør deg kjent med forskjellen på effektiv og nominell rente.

  En god del tilbydere av forbrukslån vil reklamere med sistnevnte. Men den renten du kommer til å måtte forholde deg til er den effektive renten. Nominell rente er kun prisen for å låne pengene. Effektiv rente, på den annen side, beregnes i tillegg på grunnlag av etableringsgebyr og termingebyr på lånet. Du kan derfor regne med at den effektive renta vil ligge et par prosent høyere enn den nominelle.

  Vilkårene vil også påvirke hvilket forbrukslån som er best

  Rente er definitivt den faktoren som vil ha størst innvirkning på den potensielle totalkostnaden av forbrukslånet ditt. Men husk på at et lån ikke bare handler om tall. Det beste forbrukslånet er også et lån som har gode og gunstige vilkår for låntakerne. Derfor er det viktig at du tar hele bildet i betraktning når du skal velge långiver.

  En særlig viktig ting når det kommer til forbrukslån er hvor fleksibel en långiver er villig til å være. Det er ingen av oss som kan se inn i fremtiden. Det betyr også at vi umulig kan være 100% sikre på hvordan økonomien vår vil se ut i løpet av nedbetalingsperioden vår.

  Noen tilbydere av forbrukslån har såkalt fleksibel nedbetalingstid. Her er det ingen fast tidsperiode på lånet, kun krav om minimumsavdrag i måneden. Noen lån har også det som kalles en avdragsfri periode. Her må du kun betale renter i løpet av perioden, som kan være gunstig hvis noe økonomisk uventet skulle inntreffe.

  Nedbetalingstid og hvordan den påvirker forbrukslånets totalkostnad

  Selv om et fleksibelt forbrukslån kan være praktisk for de fleste hverdagsøkonomier er det viktig å kjenne til nedbetalingstidens effekt på lånet. Lengden på denne vil nemlig ha en god del å si for totalkostnaden. Nedbetalingstid er tiden fra du tar opp forbrukslånet ditt og frem til det er nedbetalt.

  I visse tilfeller er denne fastsatt og i andre er den fleksibel. Det du som låntaker skal være klar over i forhold til dette er at forbrukslån er annuitetslån. Med andre ord beregnes den effektive renten av resterende lånebeløp hver eneste måned. Konsekvensen for deg er at med en lengre nedbetalingsperiode blir totalkostnaden for forbrukslånet større.

  Det er helt enkelt fordi rentene vil beregnes flere ganger enn med en kortere nedbetalingstid. Når man har lang nedbetalingstid på forbrukslån betyr dette at månedsbeløpene blir en god del lavere. Bare husk på at du også blir nødt til å betale mer i renteutgifter totalt sett.

  Finn beste forbrukslån billigDerfor er det viktig å finne beste forbrukslån

  Forbrukslån er som nevnt dyre lån når man sammenligner med lån med sikkerhet. Det er altså viktig å finne beste forbrukslån med tanke på hvor mye lånet vil koste deg. Dette er en rent økonomisk vurdering som vil gagne deg i det lange løp hvis du gjør den på en grundig måte. Men det er også viktig å huske på at forbrukslån er en personlig, i tillegg til en økonomisk, belastning. Et lån representerer en ekstra månedsutgift, kanskje mindre i sparepenger, og for noen en trangere økonomisk hverdag.

  Når du først skal ta opp forbrukslån er det derfor viktig at du kan følge deg trygg på at det er det beste. Dette er både med tanke på renter, men også vilkår og et godt kundeforhold til banken. Husk at du skal forholde deg til långiveren din gjennom hele nedbetalingsperioden. Da er det godt å vite at du har tatt opp det beste mulige forbrukslånet.

  Se etter de forbrukslånene som er høyest rangert

  Når det kommer til å lete seg fram til det beste forbrukslånet på markedet kan du benytte deg av flere strategier. Du kan selvfølgelig sette deg ned og lete helt på måfå. Med mindre du er en økonom eller har veldig god peiling på forbrukslån vil dette imidlertid være unødvendig tidkrevende. En av de enkleste måtene å finne det beste forbrukslånet på er rett og slett ved å se på hva andre låntakere har sagt om det. Det finnes i dag et hav av artikler og nettsteder som er spesielt rettet mot det beste forbrukslånet.

  Disse oppdateres gjerne jevnlig, og er gode verktøy for å skaffe seg en skikkelig oversikt. Se etter forbrukslånene som er høyest rangert, både av nettsidene og låntakerne. Du kan også kikke på tester av forbrukslån – bare husk på å se etter de mest oppdaterte.

  Benytt deg av en anbudsside for å finne beste forbrukslån

  Selv når man finner et gunstig forbrukslån er det ikke noen automatikk i at det blir gunstig for deg personlig. Alle lånetilbud er individuelle, basert på kredittvurderingen långiver gjør av deg. Du får ikke tak i nøyaktige opplysninger uten å faktisk søke på forbrukslån. Derfor er det en god idé å benytte seg av en anbudsside når du skal finne beste forbrukslån på markedet.

  Dette er gratis og uforpliktende tjenester som sender ut søknaden din til flere tilbydere på en gang. På de fleste nettstedene mottar du de beste tilbudene i retur innen 24 timer. Så er det bare å velge det beste forbrukslånet for deg.

  Rekommenderade privatlån
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 5,33% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   21 Min. alder
   Eff.rente 11%, 120.000,-, o/5 år, kostnad. 34.341,-, Totalt: 154.341,-
  • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
   Fra 7,90% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   23 Min. alder
   Eff.rente 16,24%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 93.068,-
  • 10 000 - 350 000 Lånebeløp
   Fra 7,9% Rente fra
   12 - 180 Måneder Varighet
   25 Min. alder
   Eksempel: Eff.rente 16,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 93.244,-
  Rekommenderade privatlån

  Forbrukslån og bolig

  Les mer
  Anbefalte sider
  • Gratis och oförpliktande
  • Gratis och oförpliktande
  • Gratis och oförpliktande